HIMALAYAN Étkezési kristálysó Apró szemcsés Rózsaszín 500g

HIMALAYAN Étkezési kristálysó Apró szemcsés Rózsaszín 500g

HIMALAYAN Étkezési kristálysó Apró szemcsés Rózsaszín 500g

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

További termékek a kategóriából

További HIMALAYAN termékek: HIMALAYAN Só

Holt-Tengeri Étkezési Só 500g Só 1 130 Ft Holt-Tengeri Étkezési Só 500g Nature Cookta Himalája só 500g Só 830 Ft Nature Cookta Himalája só 500g Byodo Finom Atlanti tengerisó 500g Só 1 120 Ft Byodo Finom Atlanti tengerisó 500g Byodo Fűszeres Atlanti Tengerisó Utántöltő (500g) Só 3 415 Ft Byodo Fűszeres Atlanti Tengerisó Utántöltő (500g)
Termékleírás
A Himalája kristálysó eredeteA Himalája hegységből származó kristálysó eredete geológiai kutatások alapján több, mint 250 millió évvel ezelőttre tehető. A térségben bányászott só jellegzetes rózsaszíne és szemet gyönyörködtető kristályszerkezete miatt nagy népszerűségre tett szert fogyasztói körében. Ugyanakkor elmondató, hogy a világ egyik legjobb minőségű és legtisztább halit sója. Hogyan is készül a finom szemcsés, rózsaszín étkezési sóA kristálysót Pakisztán északi területén, a Himalája hegyvonulat lábánál elhelyezkedő tárnákból kézzel bányásszák. A sótömböket kíméletes módon, robbantás nélkül hozzák a bányákból a felszínre, mely tulajdonképpen már egy fogyasztható állapotban lévő természetes élelmiszer. A 3000 méter feletti bányákból felhozott kristályokat alapos gondossággal válogatják ki. Ezután a szelektált alapanyagot vizes tisztítási műveletet követően különböző méretekre felaprítják és formálják. Így készülnek például a sokak számára érdekes sótéglák és sólámpák is. Utolsó lépésként pedig napon kiszárítják. A himalája só különlegességeAz előző pontban bemutatott folyamat egyben azt is érzékelteti, hogy a só feldolgozásához nem szükséges semmiféle vegyi kezelés. Ezáltal mindenfajta finomítási eljárás és adalékanyag hozzáadása nélkül sóként fogyasztható. Ráadásul nem is akármilyen sóként, hiszen kutatások kimutatták, hogy a Himalája kristálysó közel 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, valamint a tényleges NaCl tartalma magasabb, mint 95. Felhasználási javaslatHelyettesítse hagyományos konyhasóját a Himalája kristálysóval Használhatja főzéshez vagy sütésekhez egyaránt. Példaként bemutatunk egy egyedülálló és bárki által könnyen elkészíthető receptet, amihez felhasználhatja himalája kristálysó termékünketAlkalmazhatja sóoldatok készítéséhez is, amit felhasználhat inhaláláshoz vagy ivókúrához egyaránt. Recept tippHimalája sós karamellHozzávalók
3/4 csésze habtejszín
3/4 csésze sűrített tej
1 teáskanál vanília kivonat
ízlés szerinti HIMALAYAN - Himalája étkezési só - finom szemcsés, rózsaszín
1 csésze méz
2 csésze barnacukor
kb. 8 evőkanál vaj - szobahőmérsékletű és feldarabolt legyen
ízlés szerinti apró szemcsés, rózsaszín Himalayan - Himalája étkezési só
Elkészítés folyamata1. Béleljen ki egy kb. 20x25 cm-es tepsit alufóliával, majd kenje meg annak felületét vékonyan olvasztott vajjal2. Keverjük össze egy serpenyőben a habtejszínt a sűrített tejjel Majd adjuk hozzá a vanília kivonatot és a Himalája kristálysó Melegítsük fel a tűzhelyen egészen addig, amíg el nem kezd forrni Ezután vegyük le a tűzhelyről a serpenyőt és fedjük le a hő megőrzése érdekében3. Egy másik serpenyőben alacsony fokozaton melegítsük fel együtt a mézet a cukorral Mikor kezd forrni, helyezzünk egy hőmérőt a folyadékba Azonban a hőmérő ne érjen le teljesen a serpenyő aljára, mert ekkor téves értékeket mutathat Folyamatos kevergetés mellett egészen addig forralja a szirupot, amíg el nem éri a 155 C-os hőmérsékletet Fontos, hogy a szirupot rendszeresen kevergessük, mivel a méz felhabosodhat4. A hevítés után vegyük le a tűzhelyről a szirupot, majd óvatosan kicsit magasabbról öntsük hozzá a tejszínes-sűrített tejes keveréket Legyünk óvatosak, mivel a forrásban lévő szirup ránk csöppenhet a keveréskor Ezután kevergessük, amíg sima és selymes állagot nem vesz fel egymással a két folyadék5. Ismét helyezzük vissza a tűzhelyre alacsony fokozaton és hevítsük 127 C-os hőmérsékletig6. Távolítsuk el a tűzhelyről és adjunk hozzá a vajat, majd kevergessük a szirupot Ekkor már beleönthetjük az alufóliával kibélelt serpenyőbe7. Ezután hagyjuk állni körülbelül fél órát, majd sózzuk meg a tetejét egy csipetnyi Himalája kristálysóval Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni és kb. 2 óra pihentetés után szeleteljük fel egy forró késsel Fogyassza egészséggelSzármazási hely PakisztánNettó tömeg 1 kgMinőségét megőrzi (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson...

Így is ismerheti: Étkezési kristálysó Apró szemcsés Rózsaszín 500 g, ÉtkezésikristálysóAprószemcsésRózsaszín500g

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.