GRIZLY Himalája só - durva 1000 g (GHSH1)

Ajánlataink a termékre

 

GRIZLY Himalája só - durva 1000 g (GHSH1)

890 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
grizly.hu
Termékleírás
GRIZLY Himalája só - durva 1000 g Összetevők: Durva himalája só 100% Tárolás: 20-45 °C hőmérsékleten és 54-87% légnedvességnél. Adminisztratív besorolás: Étkezési himalája só Származási ország: Pakisztán Csomagolás és szín: Vakuumcsomagolt, fehér színű. Ajánlott adagolás: 1-5 g naponta (kb. legfeljebb 1 teáskanál)   Miért olyan sok szó esik mostanában a sóról? A himalájai só, melyet eredeti területén a "fehér arany" néven ismernek, 84 természetes összetevőt és ásványi anyagot tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek az egészség szempontjából, mint például magnézium, kálium, kalcium, nátrium, foszfor és vas. A jellegzetes rózsaszín szín a vasoxid (rozsdásodás) kis mennyisége miatt alakul ki. Cink, szelén, jód és réz is nyomokban megtalálható a sóban. Általában a himalájai sót egészséges sóként tartják számon, mivel nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot vagy adalékot, és természetes eredetű anyagról van szó. Általában durvább szemcséjű formában kerül forgalomba, de megvásárolható finomra őrölt formában vagy nagyobb blokkokban is, melyek egyedülálló módon szolgálhatnak a kulináris specialitások tálalásához. Bármilyen formáról is legyen szó, az értékes ásványi anyagok előnyei mindig elérhetők.   A sófogyasztás helyzet Magyarországon: Átlagos napi fogyasztás 12 g. A feldolgozott élelmiszerekben nagy mennyiségű só rejtőzik, amire a legtöbb ember nem is gondol. Statisztikák szerint ezen rejtett forrásokból akár 80% sót is bevihetünk. A legjelentősebbek közül említem: sajtok (különösen a főzhető sajtok), füstölt húsok, savanyúságok, instant ételek, ízesítők és egyes ásványvizek. Továbbá tudjuk, hogy a só hozzáadásának csak körülbelül 10% -a az ételkészítéshez és sózáshoz kapcsolódik, és a só 10% -a természetesen megtalálható az élelmiszerekben.   Himalájai só pontokban: segít a testnek folyadékot és fontos, tiszta ásványi anyagokat szállítani alkalikus környezetet hoz létre a testben fenntartja az egyensúlyt a test savas és lúgos között támogatja az anyagcserét fenntartja az összes elem egyenletes arányát az emberi testben vas tartalmaz: fontos a vérképzéshez kiegyensúlyozott nátrium és kálium arány: megfelelő idegrendszeri működés (idegi impulzusok átvitele) Ismeri a himalájai sót? Ha nem, próbálja ki, jót tesz az egészségének és tökéletesen ízesíti ételeit, de még ebben az esetben sem ajánlott napi 5 g sónál többet fogyasztani. A himalája só az egészséges táplálkozás alapja.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.